KategorilerBilişim

Kablosuz Şarj

Kablosuz Şarj -1

Yirmi birinci yüzyıla girdiğimizden beri cep telefonu sektörü hızla gelişmiş ve yeni cep telefonu üreticilerin markalaşmasına olanak sağlamıştır. Bu süreç içerisinde Nokia, Samsung, Apple, HTC, Motorola, Sony ve LG gibi markalar üretim kapasitelerini arttırmış ve muhtelif modeller ile de bu cep telefonlarını dünya pazarına sunmuşlardır. Akıllı telefonlar olarak nitelendirilen bu cihâzlar dünya çapında milyonlarca satış rakamı elde etmiş ve endüstrinin, iletişimin vazgeçilmez unsurları olmuşlardır. Her geçen sene yeni modellerin çıkması, jenerasyonun dinamik kalmasını sağlamış ve ekstra özellikler ile de satışların sürekli dinamik olmasına neden olmuştur. Geçtiğimiz yıldan itibaren ise cep telefonlarına gelen kablosuz şarj özelliği, bu aşamada akıllı telefonların vazgeçilmez özelliklerinden biri olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Cep telefonu alırken seçici davranan kullanıcılar, yüksek meblağlar ödeyerek satın aldıkları ürünlerin ekstra özelliklerine dikkat etmekte ve buna uygun olarak seçim yapmaktadırlar. Akıllı telefonların işlevselliği için üretilen binlerce uygulamanın varlığı da, cep telefonu şarjlarının çabuk bitmesine neden olmaktadır. Bu da kullanıcıları farklı alternatif yollara yöneltmektedir. Şarjlı kılıf, taşınabilir şarj aleti, yedek batarya gibi ek donanımlar kullanan cep telefonu kullanıcıları, bu sayede gün içersinde optimum yararlıkla iletişim ağlarını koparmamaya çalışmaktadırlar. Son zamanlarda büyük mobil telefon üreticilerinin yarattığı kablosuz şarj teknolojisi, kullanıcılar için yeni bir alternatifi de böylelikle ortaya çıkarmıştır.

Uzaktan Enerji TransferiBu kablosuz enerji transferi mevzusu, geçtiğimiz yüzyılın en büyük dâhilerinden olan Nicola Tesla tarafından ortaya atılmış ve hatta Tesla’nın 25 mil uzaklıktan bu kablosuz elektrik transferini gerçekleştirebildiği söylenir. Aradan geçen neredeyse yüzyıla rağmen bu teknoloji çok yavaş ilerlemiş, fakat günümüzde cep telefonlarına kadar entegre edilmiştir. Genellikle bir aparat aracılığıyla cep telefon           ları kablosuz olarak şarj edilebilmektedir. Ancak şu unutulmamalıdır ki henüz çok yeni bir teknoloji olan bu kablosuz şarj, elektromanyetik dalgalar yaymaktadır. Bu da sağlığı olumsuz yönde etkileyen unsurların başında gelmektedir. Ayrıca şu anki teknoloji, kablosuz şarjı aslında yine prize bağımlı şekilde gerçekleştirmektedir. Şöyle ki, belli bir ortamda prize bağlı bulunan aparat sayesinde, o ortamda bulunan ama belli mesafe uzaklıktaki cihâzların şarjı mümkün kılınmıştır. Pratikte bu ne kadar faydalıdır, tartışılır. Ancak önümüzdeki yıllar bu teknolojinin daha da gelişeceği muhakkaktır.

Kablosuz Şarj -2

“Kablosuz Şarj” üzerine 6 yorum

bende bunu istiyorum gerçekten çok güzel birşeye benziyor ancak her telefona uyumlu olur mu bilemem ;:D

Çok sağlılıklı olmadığını düşünüyorum. Çünkü kullanan birçok arkadaşım memnun kalmadı. Bende aynısından alıp birde bunu denicem inşallah işe yarar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir