KategorilerBilişimYardım ve Destek

Outlook ve Diğer Posta İstemcilerinde SMTP Bağlantı / Mail Göndermeme Problemi, DirectAdmin ve Kurumsal Mailler Hakkında

Bu gün daha önceden de başıma gelen ama unuttuğum bir olay tekrardan meydana geldi. Bir müşterime Outlook İstemcisinde e-posta kurulumu gerçekleştirirken, POP3 de seçsek, IMAP da seçsek, gelen kutusunu kontrol aşamasını başarıyla geçtikten sonra, Sınama İletisi kısmında sıkıntı yaşanıyordu.

Sonuç olarak e-posta hesabını kuramıyorduk sisteme. Bundan dolayı da Outlook kurulumu gerçekleştiremiyorduk. Bu arada DirectAdmin kullandığımızı da belirteyim.

Sistem de gıcık bir şekilde SMTP bağlantı problemi veriyordu. Fakat aslında vermiş olduğu cevap başarılıydı. Servis sağlayıcınıza danışın yazıyordu.

Sunucu Sahibi Olarak

Sunucu sahibi olarak tabii servis sağlayıcınıza danışın yazısını görünce sinir oluyorum. İnternet mevcut, çünkü AnyDesk ile bilgisayara uzaktan bağlıyım. Herhangi bir sıkıntı yok gibi görünüyor yani. Ama aslında var. Evet, çok saçma bir hata mevcut. Kullandıkları internet, 587 portunu sanırım bir şekilde engelliyor ve SMTP bağlantısı başarısız oluyor. E doğal olarak da sıkıntı yaşıyoruz.

Mail Problemi Sorunu Nasıl Çözülür?

İnanın bu sorun nasıl çözülür bilemiyorum, tamamiyle servis sağlayıcısıyla alakalı bir konu. Burada müşterimin kullandığı internet servis sağlayıcısı, Türkiye’de en nefret edilen servis sağlayıcılarında başı çeken servis sağlayıcısı (biliyorum, bu cümle pek bir ipucu içermiyor). Fakat sizde de bu problem olabilir. Çözüm için müşteri hizmetlerini arayıp başınızı ağrıtabilirsiniz.

Fakat bir müşteriye kurulum yapıyorsanız yapmanız gereken şey basit. Telefonlarından internet açmalarını rica edin. Bilgisayar, telefonlarının hücresel verisini kullanarak aynı göndermeyi denediği zaman (O ünlü Gönder / Al butonuna bastığınızda) genelde telefon operatörünün SMTP portlarıyla herhangi bir alıp veremediği olmadığı için sorunsuz bir şekilde SMTP bağlantısını başaracak ve hesabı ekleyecek.

Sonrasını da müşteriye bırakın. Eğer bilgi işlem komple sizde ise, vay halinize 😅 geçmiş olsun 😊

Karşılaşma Durumunuzun Olduğu Diğer Hatalar

Diğer hatalar için bu bağlantıyı izleyerek Microsoft’un yardım sayfasını okuyabilirsiniz.

Mailler İle İlgili Ekstra

Olabildiğince POP3 seçmeye çalışın. Bu sayede Outlook gibi istemciler mailleri bilgisayar indirip sunucudan silecek. Bu sayede sunucunuzda mailler daha az yer kaplayacak.

Kurumsal maillerin saçma saçma logo ve görsel içerdiğini de hesaba katarsak eklentileriyle birlikte 100-200 mailin artık neredeyse bir CD kadar yer kapladığı yıllardayız. Gereksiz bir şey ve inanın hiç çevreci değil.

Kurumsal Mailleri 3. Partiye Bırakın

Yapabiliyorsanız bu dertten kurtulmak için komple Google veya Outlook gibi servisleri kurumsal olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede hem ekstra bulut ve benzeri özelliklere sahip olursunuz. Hem de Office ya da muadili bir yazılıma sahip olursunuz.

Ayrıca mail derdinden kurtulursunuz. Kurulumlar, stabilize, hız ve ulaşılabilirlik sizin sorumluluğunuzda olmaz, başınız ağrımaz. Ve ciddi anlamda bu tür kurumsal mail servislerinin uygulamaları başarılı ve bir çok platformda varsayılan olarak destekleniyor.

Aynı zamanda bu servislerin bildirim desteği geleneksel POP3 veya IMAP’a göre daha hızlı olduğundan bahsetmeme gerek yok sanırım… O sebeple dilinize kuvvet, müşterinizi ikna edip; aylık 30-50 liranın bir kahve parası olduğundan, işletmesinin verimliliğini sağlamanın her personeline ayda bir kahve ısmarlamak kadar kolay ve ulaşılabilir olduğundan, yedekleme imkanlarından, yasal yazılımdan vs. bahsedin ve geçirin. Her iki tarafın da kafası rahat olur…

Mail Olarak iCloud

7/24 aktif, ve gerçekten iyi bir mail sunucum olmasına rağmen, Apple ekosistemini kullandığım için bütün kişisel maillerimi iCloud’a aktardım. Bütün cihazlarımla senkronize ve çok hızlı bir şekilde çalışıyor, daha iyi bir iletim oranına ve güven oranına sahip olduğundan bahsetmek bile istemiyorum. Ve en önemlisi, kendi soyadımla e-posta gönderebiliyorum, rahatlıkla ve hızlıca. Ekstra bir ödeme de yapmıyorum (iCloud paketim ile birlikte gelen ücretsiz bir özellik, umarım öyle de kalmaya devam eder…)

Detaylı bilgi ve Direct Admin ile birlikte kullanmak için aşağıdaki yazıma göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir